Fundamentele parfumului

Parfum, Parfum și Parfum sunt, din punct de vedere tehnic, toate una în același, dar francezii par să știu cum să facă un cuvânt atât de simplu să sune mult mai bine. Deși toate denumirile înseamnă aproape același lucru, nu toate sunt clasificate unul în același când vine vorba de calitate. Secretul diferențierii depinde de faptul că un anumit parfum este sau nu considerat o „apă de parfum” sau ca „parfum pur”.

OK, să lămurim acest lucru, parfumul este cel mai scump și are cea mai puternică aromă disponibilă. Poate fi numit și extrait sau „parfum pur”. Apoi, următoarea, în conformitate cu cea mai mare concentrație de miros, va fi cunoscută sub numele de „apă de parfum”.

Pentru a fi clasificat ca o apă de parfum, parfumul trebuie să conțină un procent de 8 până la 15 procente de parfum sau ulei esențial. Toată puterea parfumului provine parfumuri orientale din procentul de element de parfum inclus în fiecare raport. Procentul elementului de miros este de obicei între cincisprezece și treizeci. În medie, nivelul de concentrare este de cincisprezece procente pentru o apă de parfum și de douăzeci de procente pentru parfum.

Acum să trecem la adevărata problemă. Tenacitatea parfumurilor este ceea ce este cel mai important pentru un consumator atunci când cumpără un parfum. Ca iubitor de parfumuri, tind să caut ce miros atrage cel mai mult simțul mirosului. Cât timp rămâne o aromă pe pielea mea este ceea ce mă face să vreau să cumpăr și modul în care se îmbină cu mirosul natural al corpului este cel mai important. Tenacitatea parfumurilor are o gamă de ore până la aproximativ opt. Cu toate acestea, parfumul poate dura până la șase ore.

Acum nu este surprinzător că, atunci când ai de-a face cu aceste concentrații diferite, prețul joacă un factor. Am constatat că, cu cât gradul de alcool al parfumurilor este mai intens, cu atât prețul va fi mai mare. Parfumurile de ultimă generație, cum ar fi parfumul Chanel No. 5, vă pot aduce aproximativ 260 USD pentru 1 uncie la o unitate de vânzare cu amănuntul de ultimă generație, în timp ce apa de parfum Coco costă aproximativ 95 USD pentru o sticlă de 25 uncie.

Concentrația de slab la puternic în categoria parfumului are o gamă largă. Categoria variază de la cea mai puțin concentrată eau fraiche care este o apă de toaletă asemănătoare cu apa de colonie sau splash; cu toate acestea, este făcut cu un grad mai ridicat de alcool. Apa de toaletă este un lichid parfumat care conține un procent mai mic de uleiuri parfumate decât cele conținute în mod normal în parfumul sau parfumul obișnuit, numit și apă de toaletă. Apa de colonie este adesea folosită interschimbabil cu termenul de toaletă. Cu toate acestea, amestecul a început ca numele unui parfum ușor și proaspăt amestecat cu uleiuri de citrice popularizate de Napoleon. Eau de Parfume sau parfumul este cea mai pură formă a tuturor produselor parfumate de pe piață; este de departe clasat pe cel mai înalt nivel când vine vorba de nivelul de concentrare.